عوامل سرطان زا را بشناسيد

مجله شيرين

محل تبلیغ شما تهران گراف


عوامل سرطان زا را بشناسيد

ا موضوع: پزشکي,,
عوامل سرطان زا را بشناسيد

مجله شيرين :: اگر مي خواهيد گرفتار بيماري سرطان نشويد اين مطلب را بخوانيد تا با عوامل سرطان زا آشنا شويد

سرطان از جمله بیماری های شایع این روزهاست که عوامل ژنتیکی و محیطی در بوجود آمدن آن نقش دارند. این مقاله از راستینه به شما اطلاعاتی در زمینه اینکه چه عواملی محیطی باعث ایجاد سرطان می شود می دهد.

شما می توانید با شناسایی آنها و تغییر در سبک زندگی و دور کردن خود از این عوامل از سرطان در امان بمانید.

عوامل سرطان زا و غیر سرطانی

قندهای مصنوعی

با وجود تمام بحث ها – و ایمیل های زنجیره ای – هیچ اثباتی برای این مسئله که این نوع قندها خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهند، وجود ندارد. محققان میگویند، ساخارین (نوعی قند مصنوعی) باعث ایجاد سرطان در موش ها میشوند، اما بدن آنها نسبت به ما واکنش متفاوتی نشان می دهد.

از سال ۲۰۰۰ روی این محصولات برچسب هشداری برای سرطان زده میشود. مطالعه ای روی آسپارتام (نوعی دیگر از قندهای مصنوعی) در انسان هیچ رابطه ای را نشان نداد.

اشعه ایکس

دلیل دارد که دندانپزشک شما از پوشش ضد اشعه برای شما استفاده میکند. حتی دوزهای پایین اشعه X احتمال ابتلای شما به سرطان را افزایش میدهد، اما احتمال آن اندک است.

به طور کلی، میزان بالاتر اشعه، خطر بیشتری به همراه دارد. اما هیچ مقداری از این نوع اشعه به طور کامل بی خطر نیست. به همین دلیل سازمان حفاظت محیط زیست (EPA) مقدار اشعه ای که می توانید دریافت کنید را محدود میکند.

تلفن های همراه

این ابزار، که شما همیشه نزدیک خود نگه میدارید، انرژی که منتشر میکند همانند انرژی مایکرو ویو است. تاکنون، رابطه ای بین تلفن همراه و سرطان یافت نشده است، اما تحقیقات بیشتری مورد نیاز است. فقط برای امنیت بیشتر این نکات را در نظر بگیرید:

    تلفن همراه را تنها برای مکالمات کوتاه یا زمانی که هیچ تلفن ثابتی وجود ندارد، استفاده کنید.
    از هندزفری استفاده کنید.

گوشت

چه گوشت فرآوری شده و چه گوشت قرمز، شما باید کمتر از آن در زندگی خود استفاده کنید. تنها مصرف یک هات داگ در روز می تواند شانس ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش دهد. کنسرو گوشت، بشقاب سرد (اردور) و هات داگ همگی مواد نگهدارنده ای تحت عنوان نیتریت دارند، که باعث سرطان میشود. دودی کردن گوشت یا پخت آنها در درجه حرارت بالا ترکیباتی به نام PAH ها ایجاد می کنند. مطالعات پیرامون چگونگی تاثیر این ترکیبات روی افراد در دست انجام هستند.

 
آبهایی که در بطری های پلاستیکی هستند.

اگر بطری آب شما پلاستیکی شفاف باشد، احتمالا بیس فنول(BPA) دارد. این ماده شیمیایی در ظروف مواد غذایی و نوشیدنی ها، سیلانت های دندانی، و سایر محصولات استفاده می شود.

آیا این ماده باعث سرطان می شود؟ FDA می گوید: نه، BPA در سطوح فعلی موجود در غذاها بی خطر است. اگر نگران هستید، از غذاهای کنسرو شده و از غذاها و نوشیدنی های نگهداری شده در ظروف پلاستیکی شفاف اجتناب کنید. در عوض برای مواد غذایی گرم، از ظروف شیشه ای یا فولادی استفاده کنید.

رابطه جنسی

بله درست است. ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، شایع ترین عفونت مقاربتی است که می تواند موجب سرطان دهانه رحم و سایر سرطان ها شود. اکثر بزرگسالانی که رابطه جنسی دارند زمانی دچار این ویروس خواهند شد. اما همه آنها به سرطان مبتلا نمی شوند. اکثر اوقات، HPV به خودی خود از بین میرود. برای کاهش این خطر نکات زیر را در نظر بگیرید:

    اگر خانم ۱۱-۲۶ ساله یا آقا ۱۱-۲۱ هستید، در برابر این ویروس واکسینه شوید.
    در هنگام رابطه جنسی از کاندوم استفاده کنید.
    تنها با یک نفر رابطه جنسی برقرار کنید.

پر کردن دندان

از دندانپزشک درخواست نکنید که به جای پر کردن دندان های شما با فلزاتی همچون جیوه آنها را بکشد و جایگزین کند. کارشناسان می گویند که شیوه های فعلی پر کردن دندان برای شما ایمن هستند. مطالعات هیچ ارتباطی بین پرکردن با جیوه و سرطان یا دیگر بیماری ها پیدا نکرده اند.

قهوه

اگر احساس میکنید روز شما تا زمانی که یک فنجان قهوه نخورید واقعا شروع نمیشود، این احساس را نوعی شانس تلقی کنید. تحقیقات جدید نشان می دهند نوشیدن مقدار متعادلی قهوه (حدود چهار فنجان در روز) خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان، از قبیل سرطان پوست، کبد و روده بزرگ را کاهش میدهد.

دئودورانت ها و ضد عرق ها

دانشمندان می گویند تحقیقات بیشتری مورد نیاز است تا مطمئن شویم که آیا این محصولات شانس ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهند یا خیر. آنها کارهای متفاوتی انجام میدهند، دئودورانت مانع بو میشود و ضد عرق ها از عرق کردن جلوگیری میکنند. بسیاری از مواد شیمیایی استفاده شده در آنها مشابه هورمون استروژن عمل میکنند، که باعث رشد سلول های سرطانی میشوند. این مواد شیمیایی عبارتند از: بنزیل، بوتیلپارابن، متیل پارابن، و پروپیل پارابن.

فلوراید

این ترکیب در آب و سایر نوشیدنی ها و مواد غذایی، خمیر دندان ها، و دهان شویه ها یافت میشود. اگرچه مطالعات بسیاری پیرامون ارتباط بین این ترکیب و سرطان انجام شده اند، اما بسیاری از محققان اظهار دارند هیچ ارتباط قوی بین آنها وجود ندارد. اگر نگران هستید، می توانید از سازمان حفاظت محیط بپرسید که چه مقدار فلوراید در آب آشامیدنی شما وجود دارد. اگر مقدار آن بالا بود، از آب معدنی، که معمولا دارای حداقل میزان فلوراید است، استفاده کنید.

محصولات خانگی

بسیاری از حشره کش ها، رنگ ها، لاک ها، و واکس ها گازهای شناخته شده ای تحت عنوان ترکیبات آلی فرار (VOCs) منتشر میکنند. بنابراین از محصولات بهداشتی وآرایشی و همینطور پاک کننده، محصولات خودرو، و سرگرمی کمتر استفاده کنید. این گازها با سرطان در انسان و حیوانات مرتبط هستند. برای کاهش این خطر حتی الامکان محصولاتی با برچسب VOC پایین و زیست تخریب پذیر را انتخاب کنید. از مواردی که چنین برچسب هایی دارند اجتناب کنید:

    خطر / سمی
    خورنده
    به شدت حساسیت زا
    بسیار قابل اشتعال
    به شدت قابل احتراق

خطوط برق

هر چیزی که برق تولید، ارسال یا استفاده میکند اشعه ای با فرکانس بسیار پایین (ELF) منتشر میکند.

هیچ دلیل علمی وجود ندارد که ثابت کند این وسایل سبب سرطان می شوند. با این حال، موسسه ملی علوم بهداشت محیط زیست می گوید، ” علتی برای نگرانی اندک وجود دارد.”

برای اطمینان بیشتر، در صورت امکان از دستگاه های الکتریکی دور بمانید. اگر نزدیک یکی از خطوط برق قدرت زندگی میکنید و نگران هستید، ابزاری به نام gaussmeter تهیه کنید. شما می توانید از آن برای اندازه گیری میدانهای ELF در نزدیکی خود استفاده کنید.

آلودگی هوا

آلودگی هوا سالانه عامل بیش از ۲۲۰۰۰۰ مرگ ناشی از سرطان ریه در سراسر جهان می باشد (بسیاری از آنها در آسیا رخ میدهد). رابطه ای بین هوای کثیف و خطر بالاتر ابتلا به سرطان مثانه نیز وجود دارد. اما این احتمال برای هر فرد کم است. برای کاهش شانس خود، به هشدارهای مه دود محلی گوش دهید. سعی کنید در روزهایی که کیفیت هوا ضعیف است در خانه بمانید. . . .

پايان

منبع : راستينه



می پسندم نمی پسندم

تعداد بازديد : 116

تاریخ انتشار: ساعت:

برچسب ها : ,,,,
نظر

مطالب مرتبط

بخش نظرات این مطلب


برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:




دوستان و همکاران

با مرجع گرافیک دوست شوید !

محل لگوهای شما محل لگوهای شما محل لگوهای شما محل لگوهای شما محل لگوهای شما محل لگوهای شما محل لگوهای شما تهران گراف قالب گراف
تمامی حقوق سایت و قالب برای((مجله شيرين)) محفوظ می‌باشد و هرگونه سؤاستفاده و کپی برداری پیگرد قانونی دارد | کپی رایت ۲۰۱۳
طراحی و سئو: تهران گراف ترجمه: قالب گراف